Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HAAKS op het Spoel

za 13 april @ 13:00 - vr 31 mei @ 16:00

LekArt Kunst op Noord

Haaks op het Spoel ‘Vergankelijkheid’

Welkom bij de expositie van kunstenaars van HAAKS in samenwerking met LekArt. Op Werk aan het Spoel duiken de verschillende kunstenaars in een wereld waar kunst een onvoorspelbaar perspectief heeft en waar vergankelijkheid een rol speelt.

De kunstwerken die je hier ziet, dagen uit tot reflectie. Ze willen dat we stilstaan bij wat we hebben en wat we niet willen verliezen. In deze roerige wereld is het nodig even halt te houden en te beseffen wat echt waardevol is.

De kunstenaars dagen ons uit om te voelen, te reflecteren en te waarderen. Want in hun werken zit niet alleen schoonheid, maar ook een boodschap die dringend gehoord moet worden.

Zo confronteren Arjan Middelkoop en Frank Koppert de bezoekers met hun buitenwerk ‘Antoniem’ met wat verloren gaat. Peter Steutel deelt met ons belangrijke recente gebeurtenissen in zijn leven, terwijl Kim Verschoor het proces van vergankelijkheid krachtig visualiseert. Elize Lutz en Ellen van Vollenhoven geven hun werk een nieuwe context door het samen te voegen in de installatie ‘Hemel en Aarde’. Dirk Rentmeester laat zich inspireren door poëzie van Nicholas V. Lindsay en Kathy Hermanns verwerkt haar familiegeschiedenis in een doosje. Hartog & Henneman vragen zich af: ‘Are you Nuts?’, het resultaat van een overvloed aan walnoten ieder jaar op hun stoep en Jopie Biesters vindt altijd een sprankje hoop in afgedankte materie. Rebecca Engels siert met haar natuurtekeningen de serre van Caatje aan de Lek.

 

Deelnemende kunstenaars
Arjan Middelkoop & Frank Koppert
Dirk Rentmeester
Elize Lutz
Ellen van Vollenhoven
Jiska Hartog en Michiel Henneman
Jopie Biesters
Kathy Hermanns
Kim Verschoor
Peter Steutel
Rebecca Engels

Expo HAAKS op het Spoel –  Vergankelijkheid
De expositie is een samenwerking tussen LekArt en HAAKS en vindt plaats op Werk aan het Spoel.
adres Goilberdingerdijk 40, Culemborg

openingstijden expositie
Van 13 april – 31 mei op zaterdagen en zondagen van 13 – 16 uur.
De feestelijke opening is op zaterdag 13 april om 13.00 uur.

Buiten openingstijden is het werk van Arjan Middelkoop en Frank Koppert te bezichtigen op het buitenterrein. Het werk van Rebecca Engels is te zien in de serre van Caatje, tijdens de openingstijden van het restaurant.

Curatoren van deze expositie:
Willibrord Baar, Kees Schouten en Paul van Amerom.

Gegevens

Begin:
za 13 april @ 13:00
Einde:
vr 31 mei @ 16:00

Organisatoren

HAAKS
LekArt

Locatie

Werk aan het Spoel
Goilberdingerdijk 40
Culemborg,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Op de UITagenda staat het complete culturele aanbod van Culemborg.