Exposities Elize Lutz

Elize Lutz bewerkt en transformeert papier door dit geconcentreerd te perforeren. Dit proces vergt tijd, het is een onderzoek naar binnen, naar voor- en achterkant. Haar tekeningen ontstaan intuïtief, deze ogen abstract en gedetailleerd, ze verleiden tot verbeelding, het is een vorm van schrijven in eigen taal.

Elize is kunstenaar en woont en werkt in Culemborg. Haar atelier is te vinden bij HAAKS.

“Ik maak gedetailleerde tekeningen met fineliner of potlood op verschillende papiersoorten. Mijn papiertransformaties zijn werken die traag ontstaan, zoekend naar vorm. Het is een spannend proces dat tijd kost maar die ook geeft, een tijd die je als “duur” kan ervaren. Mijn werk is stil, helend zou je het kunnen noemen. Het is een kleine wereld die ik laat zien, waar andere verhoudingen heersen. De betekenissen zijn er verdicht, veelvoudig en meerduidig. Na een bachelor Fine arts (Dogtime) Gerrit Rietveld Academie, probeer ik mijn eigen taal te vinden. Het tekenen op- en transformeren van papier, kan ik vergelijken met een woordloos schrijven. Ik transformeer materiaal om een innerlijke weerstand te vertalen. Herhaling, perforeren, dansend tekenen en scheuren. Door me te focussen ontstaat intuïtief werk.”

Elize Lutz exposeert met werk uit de serie WEERSTAND op twee plekken in Culemborg:
5 maart – 10 mei: In de kunstkapel bij het Weeshuis
21 maart – 12 mei: In de Gelderlandfabriek Oopening: donderdag 21 maart om 20:00 uur