HAAKS ruimte voor kunst

HAAKS is een culturele broedplaats op industrieterrein Pavijen in Culemborg met ateliers en werkplekken van 12,5 tot 75 m2 voor creatieve ondernemers en kunstenaars. Het gebouw waar ooit een tricotfabriek en een meubelfabriek gehuisvest was, biedt nu onderdak aan beeldend kunstenaars en creatieve bedrijven die hier een inspirerende werkplek gevonden hebben. 

HAAKS stelt zich ten doel om beeldende kunst toegankelijker te maken voor een breed publiek. Als culturele broed- en ontmoetingsplaats voor de stad en de regio verbindt HAAKS kunstenaars en ontwerpers met elkaar en met een breder publiek door het aanbod van kunsteducatie, expositieruimte en kleinschalige culturele bijeenkomsten.

Dit is HAAKS

Ruimte om te werken
Wij bieden werkplekken en ateliers voor kunstenaars en creatieve ondernemers waar ieder een eigen plek heeft en waar de gezamenlijke ruimte het kloppende hart van de broedplaats vormt.

Ruimte voor kruisbestuiving
Door het open karakter is er ruimte om ideeën te laten groeien en bloeien en nieuwe projecten en initiatieven te laten ontstaan. Er is samenwerking met organisaties binnen en buiten Culemborg op het gebied van cultuur, onderwijs en welzijn.

Ruimte voor educatie
HAAKS is een plek voor educatie en workshops. 

Ruimte voor elkaar
Bij HAAKS zijn de werkplekken door een open structuur met elkaar verbonden. Daardoor is het een plek voor kunstenaars en creatieven die verbinding zoeken met elkaar en elkaar de ruimte geven. Er is plaats voor exposities, presentaties en andere bijeenkomsten. Iedereen is welkom.