Schoolactiviteit, bedrijfsuitje of familiefeest?

Workshop: Maak je eigen zilveren ring

Onder begeleiding van een ervaren edelsmid, vervaardig je in een ochtend een unieke zilveren ring. Er is geen voorkennis of ervaring nodig, iedereen kan deelnemen aan deze workshop.

Je kunt beslissen over het type draad, plaat en afwerking: hoogglans, hamerslag of mat. Je gaat zagen, solderen en smeden tot je ring naar wens is.

De workshop is inclusief:
-zilver
-koffie, thee, fris en iets lekkers

We zorgen er natuurlijk voor dat iedereen naar huis gaat met een mooie zelfgemaakte ring

Docent Jiska Hartog

Blind Cobra portret

Tijdens deze workshop spreken we je creatieve brein aan. We doen een aantal laagdrempelige technieken om in je creatieve flow te komen. Je gaat een blind maken geïnspireerd op de beroemde CoBrA kunststroming, bij deze workshop staat humor centraal.

Docent: Kathy Hermanns

Zonnevanger

Ga aan de slag met van alles en nog wat. Met een lijmpistool, een kristal en kunstenaar Jopie Biesters wordt het iets moois. Je creëert je eigen droomwereld.

Docent: Jopie Biesters

Oog tekenen met kleurpotlood

Na een korte uitleg over kleurpotloden en hoe ze werken ga je zelf aan de slag. In 2,5 uur teken je een kleurrijk dierenoog. Hier komt meer bij kijken dan je denkt. Welke kleuren denk je nodig te hebben? Is er een goede of foute kleur? Dit ontdek je allemaal tijdens het tekenen. Geen eerdere ervaring nodig!


Maximaal 10 personen.

Docent: Rebecca Engels

Land art & Flower bombs
Bij deze workshop laat je je inspireren door je omgeving, deze workshop vindt deels buiten plaats, we gaan de natuur in en gaan met alle natuurlijke elementen die je kan vinden in groepjes een kunstwerk maken. Daarna maken we flower bombs: we verstoppen zaadjes in een mengsel van klei en aarde. Als deze gedroogd zijn kun jij een guerrilla actie ondernemen in het voorjaar. Je gooit ergens een flower bomb neer waar jij denkt dat de plek wat kleur en bloemen kan gebruiken.

Docent: Kathy Hermanns

Box of treasure: Vormgeven aan herinneringen of dromen!

Heb je een droom voor de toekomst, zoveel herinneringen in je hart aan een persoon of plek, wil je iemand een persoonlijk cadeau geven voor trouwen, geboorte of vieren van een vriendschap? Laat je verwonderen bij de workshop. Met jouw eigen voorwerpen, foto’s en/of brieven en mijn materialen vormen we samen, met een (sigaren) doosje een herdenking aan, of viering van, een bijzondere herinnering of persoon.

Docent: Kathy Hermanns

Mini box of treasure

We beginnen met inspiratie te halen uit magazines, je gaat lekker knippen en scheuren. Dan kijken we wat voor thema/ sfeer je verzameld hebt. Dan kijk je bij mijn vintage koffers en struin je naar materiaal wat bij jouw thema past, dit samen wordt een mini box of treasure.

Docent: Kathy Hermanns

Veer of bloem tekenen met kleurpotlood

Tijdens deze korte workshop krijg je een voorproefje van hoe je kunt tekenen met kleurpotlood. Er kan veel meer met kleurpotlood dan inkleuren. Je gaat aan de slag met het tekenen van een veer of bloem. Stap voor stap bouw je de laagjes op tot er een mooie kleurrijke veer of bloem ontstaat. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen om deze workshop te doen.

Maximaal 10 personen.

Docent: Rebecca Engels

Cyniatopie: Maak jouw eigen blauwdrukprints

Maak kennis met de prachtige, fotografische techniek van de cyanotype! Het is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Bepaal met behulp van gedroogde planten, veren, negatieven jouw eigen compositie en creëer daarmee een unieke blauwdruk op aquarelpapier dat voorzien is van een lichtgevoelige laag. Na belichting met de UV-lamp, kun je de afdruk ontwikkelen onder de kraan. Zo ontstaat er een prachtige donkerblauwe print met jouw eigen compositie.

Docent: Kathy Hermanns

Graffiti workshop

Bij deze workshop duiken we in de techniek van graffiti, leer je meer over Banksy/ Keath Haring en maak je je eigen sjablonen, leer je graffiti letters tekenen en ga je een eigen galaxy graffiti kunstwerk maken.

Docent: Kathy Hermanns

Lieveheersbeestje of slak tekenen met pastelpotlood

Pastelpotlood werkt een stuk sneller dan kleurpotlood. Weet jij het verschil? Hier kom je sowieso achter tijdens deze workshop. Je kunt kiezen tussen het tekenen van een slak of een lieveheersbeestje. Je start met het maken van de schets, hier hebben we een trucje voor, en daarna ga je met de potloden aan de gang. Met pastelpotlood zie je snel resultaat waardoor we ook gaan letten op de details. Je gaat met eigen kunstwerk naar huis. Geen teken ervaring? Geen probleem. We beginnen bij het begin.

Maximaal 8 personen.

Docent: Rebecca Engels

Workshop taxidermie

Wil jij leren hoe je muisje op kunt zetten? In deze workshop leer je de basisprincipes. Jopie legt je stap voor stap uit hoe het werkt. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met een opgezet muisje die in een door jou gekozen houding staat.

Docent: Jopie Biesters

Vogel of vlinder tekenen met pastelpotlood.

In één dag teken je een vogel of vlinder (20×20 cm). De specifieke soorten kunnen we van tevoren samen bepalen of Rebecca maakt een selectie. We beginnen bij het maken van de schets en daarna helpt Rebecca stap voor stap bij het tekenen van het door jou gekozen onderwerp. Met pastel bouw je de laagjes snel op en kun je goed mengen. Hierdoor krijg je een mooi kleurrijk resultaat. Dit is een ontspannen dag waarin je alle tijd hebt om je tekening af te maken. Ervaring met tekenen is een voordeel, maar zeker niet nodig!


Maximaal 8 personen.

Docent: Rebecca Engels

Monoprint op de etspers

Je gaat spelen en experimenteren met verschillende druktechnieken en je gaat naar huis met een of meer eigen kunstwerken.

Docent: Arjan Middelkoop


Biccen met Ellen: Tekenen met de Bic- balpen

Hier ga je aan de slag met een blauwe balpen. Een pen die vele kunstenaars en illustratoren inspireert vanwege de prachtige, dikke hardblauwe inkt. Er is ruimte voor ontdekken, experimenteren, plezier en verwondering. Op een eenvoudige en verrassende manier maak je kennis met materialen, tekentechnieken en beeldende kunst. Na de les ga je naar huis met verrassende resultaten! Als blauw nog niet je favoriete kleur was dan wordt dat het wel. Doe je mee?


Minimaal 8 personen (volwassenen en/of kinderen)

Docent: Ellen van Vollenhoven

Grafiek workshop Linosnede of etsen met droge naald techniek

Hoogdruk of laagdruk? Bij deze ambachtelijke grafiek workshop staat het plezier van experimenteren voorop! Heb je al eens iets afgedrukt op een mini etspers? Je gaat het ontdekken onder leiding van vakdocent en kunstenaar Ellen van Vollenhoven

Minimaal 8 maximaal 12 personen (volwassenen)

Docent: Ellen van Vollenhoven

Haakse Helden

Kinderfeestje? Vakdocent Ellen neemt je de stress van het organiseren van een kinderfeestje uit handen! Bij deze workshop staat de jarige job centraal, er wordt gezongen, getekend en geknutseld eniedereen gaat naar huis met eigen creaties en heuse kunstwerken!

Minimaal 6 maximaal 8 personen. Leeftijd vanaf 6 jaar.

Docent: Ellen van Vollenhoven